Nyt tuli ruispala kurkkuun..

Tiesitkö, että 68 % Vaasan leivistä leivotaan ilman yhden yhtä lisäainetta? Nämä tuotteet tunnistat helposti vihreästä Lisäaineeton-merkistä.

Henkilön Vaasan Ruispalat kuva.
41 kommenttia


Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Ostamme Ruispaloihin käyttämämme jauhot kotimarkkina-alueemme paikallisilta myllyiltä. Viljan saatavuus ja siten myös alkuperä riippuu aina satotilanteesta. Vaikka suosimmekin kotimaista ruista, sen omavaraisuusaste tai leivontaan tarvittavan ruislaadun määrä ei aina riitä kattamaan koko tarvetta. Työskentelemme kuitenkin esim. Pro Ruis ry:ssä, jotta kotimaisen ruukin viljelyä ja jalostusta saataisiin lisättyä.

Antti Arminen
Antti Arminen Te tiedätte sen, ja me viljelijät tiedämme sen, ettei kotimaisesta rukiista ole pulaa kun hinta on kohdallaan: Viljan osuus ruisleivän hinnasta on 3 %, tämän päivän hinnalla 150 €/tn. Nostamalla hinnan 220 €/tn saisitte kaiken tarvitsemanne kotimaisen rukiin. Mutta te ette halua?

Tapio Torikka
Tapio Torikka Rukiista on Suomessa ylitarjontaa ja hinta on keski-Euroopassa alempi joten ihan turha puhua mistään saatavuusongelmista sun muista – raha ratkaisee eikä kotimaisen tuotannon tukeminen! frownhymiö

Harri Pajula
Harri Pajula Täälläkin olis ruista tarjolla…. jahka hinta saadaan kohdilleen tai pankki vie ne….

Tomi Tominen
Tomi Tominen Hyh hyh, Vaasan Ruispalat, jos näiden maajussien väitteet pitävät paikkansa. Vaihtuu leipämerkki kotona, ellei tule jotain napakkaa selitystä.

Ville Kuitunen
Ville Kuitunen Nyt olis Vaasalla näytön paikka!

Suvi Juopperi
Suvi Juopperi Kilpailijan ruis on 100% kotimaista.

Martti Hosionaho
Martti Hosionaho Täällä olis kans huippulaatuista ruista tarjolla.. itselle ja parille tutulle lajiteltiin oma tarve ja loput parasta aikaa jauhetaan rehuksi kun ei tarjota kelvollista hintaa.

Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Pahoittelut vastauksen kestosta! Käytämme tuotteissamme erilaisia ruiseriä ja usein on se tilanne, ettei kaikkia tuotteisiimme tarvittavia ruislaatuja ikävä kyllä ole saatavissa Suomesta. Näin on ollut myös viime kuukausina, vaikka kotimaisen rukiin saNäytä lisää

Antti Arminen
Antti Arminen Ilmeinen johtopäätös on, että olette haluttomia panostamaan pitkäjänteisesti glyfosaatti-jäämättömään, saati kotimaiseen rukiiseen. Myytte siis leipänne tuoteturvallisuuden puhtaasti taloudellisin perustein, ja vieläpä pilkkahintaan: Ruispalojen kuluttNäytä lisää

Sari Järvinen
Sari Järvinen Viljapörssin mukaan Puolasta saa ruista 123€/tn ja Saksasta 137€/tn. Ruis on muuten ainut vilja mitä saa muualta eu:sta halvemmalla kuin Suomesta. Rukiin pörssihinta näytti olevan 169€/tn Suomessa. Selittänee halun käyttää ulkomaista viljaa. Maksaisin mielelläni vaikka 0,5€ pussilta enemmän, kunha tietäisin, että on kotimainen raaka-aine. Mutta Suomessa ei osata arvostaa ruokaa yhtään, valitettavasti. Johtopäästöksenä on, että Vaasan viljanostajat eivät osaa hommiaan vai mikä siinä on, että Fazerilla ja Oululaisilla saadaan hankittua riittävästi kotimaista ruista? Vai onko syynä Rautalingon ohjeet säästää raaka-aineen hinnassa.

Kim Ribacka

Kirjoita vastaus…
 
Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Kiitos palautteestasi Saija! Suurin osa tuotteistamme leivotaan Suomessa. Baltiassa leivotaan mm. kaikki paahtoleipätuotteemme kuten Vaasan Isopaahto ja Vaasan Taika. Leivomme Liettuan huippumoderneilla linjastoilla tuotteita, joissa on ylivoimainen hinta-/laatusuhde ja säilyvyys ilman säilöntäaineita. Kun tuote on valmistettu muualla kuin Suomessa, siitä on selkeä merkintä pakkauksessa. Useimmissa kotimaassa leivotuissa tuotteissa, kuten Vaasan Ruispaloissa, Vaasan Kauratyynyissä, OOH-pikkumakeissa ja –suolaisissa on niille myönnetty avainmerkki.

Raaka-aineiden saatavuus ja laatu määrittävät mistä raaka-aineet voidaan hankkia – ensisijaisesti käytämme kotimaisia raaka-aineita ja kotimaista viljaa. Kaikki vaalea vilja on kotimaista. Rukiin osalta Suomi ei ole omavarainen, ja hankimme leivontaamme soveltuvaa, korkealaatuista ruista myös muualta Euroopasta. Työskentelemme aktiivisesti kotimaisen rukiin puolesta ProRuis ry:ssä, jonka tavoitteena on lisätä rukiin viljelyä ja jalostusta sekä rukiin käyttöä kotimaisissa leipomoissa.

5 vastausta · 3 t
Linda FS
Linda FS Hieno homma, ja kivat ideavinkit. Toiveena olisi vielä leipä ilman lisättyä vehnägluteenia ~ jääkö sekin nyt pois? ?

Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Mukava kuulla! smilehymiö Laitamme toiveesi eteenpäin!

Tuomo Liukkonen
Tuomo Liukkonen Jos ja kun ostatatte viljaa ulkomailta, vaaditteko että viljaa ei ole pakkotuleennettu gfyfosaatilla eli kasvustoon ei ole ajettu esim. Rounduppia ennen puintia? Tämä kysymys koskee kaikkia viljoja.

Piilota 20 vastausta
Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Suomi on tehnyt oman linjauksensa lainsäädännössä siitä, että glyfosaatin käyttö elintarvikeviljojen pakkotuleennuttamiseen on kielletty, mutta sen käyttö rikkakasvien torjuntaan on kuitenkin sallittu tietyin ehdoin. Ostamme jauhomme myllyiltä ja edellNäytä lisää

Tuomo Liukkonen
Tuomo Liukkonen Eli Vaasan leivissä voi olla viljaa, joka on käsitelty glyfosaatilla? Vaikka paketisa lukee leivottu Suomessa, saattaako vilja olla jauhettu Baltiassa? On valitettavaa että glyfosaattivapaus ei kuulu teidän laatuvaatimuksiinne.
Jos minä suosin jotain niin silloin ostan sitä – huolimatta siitä että toistakin tuotetta on saatavilla. Te suositte glyfosaattivapaata viljaa ja ostatte glyfosaattiviljaa kun sitä on saatavilla?
Jos minä päätän olla suosimatta Vaasan leipiä, niin minä en osta niitä – vaikka hinta olisi kuinka halpa.
Glyfosaattikielto on kielletty lainsäädännössä, mutta se on myös arvovalinta. Tässä teillä olisi mahdollisuus erottua ulkomaalaisista myllytuotteista.

Antti Arminen
Antti Arminen Leipomoillenne Suomeen tulee jauhoja Tarton myllystä mm. Joutsenoon . Tämä tarkoittanee siis sitä, että leivotte Suomessakin glyfosaatilla käsitellystä tuontiviljasta jauhetuilla jauhoilla?

Sanna Hämäläinen
Sanna Hämäläinen Tässä tulikin hyvää tietoa ja voimmekin jättää ruispalat seuraavan kerran kauppaan

Sari Järvinen
Sari Järvinen Kiitos tiedosta. Olen ostanut ennen näitä, koska olen luullut olevan kotimaista viljaa. Glyfosaatlla on tutkittuja terveysvaiktuksia, joten tästä lähtien jätän hyllyyn nämä ruispalaset. Joutuu vissiin siirtymään kokonaan kotimaiseen luomuviljaan, kun muuten ei voi olla varma, ettei glyfosaattia päädy lautaselleni.

Saija Räikkönen
Saija Räikkönen Ruispalat ovat jääneet kauppaan jo tovin ja niin jäävät jatkossakin. Meidän perheen pöytään päätyy kotimainen vaihtoehto.

Sanna Koponen
Sanna Koponen Kiitos tiedosta! Ruispalat saavat kyllä tästä lähtien jäädä kauppaan!

Aila Junes-Anttila
Aila Junes-Anttila Samoin käy meillä, tähän asti syöty ainoastaan tätä leipää…kaupan hyllylle jää nyt.

Tapio Torikka
Tapio Torikka Ruishan on lähinnä rehuviljan asemassa keski-Euroopassa. Siitä johtuen esim. Puola lykkää markkinoille halpahintaista glyforuiskutettua tavaraa, josta täällä sitten kotimaista viljaa pilkkanaan pitävä itseään leipomoksi kutsuva firma tekee lopputuotetta. unsurehymiö

Janne Räisänen
Janne Räisänen Kiitos tiedosta jatkossa jää Vaasan tuotteet kaupanhyllyyn ja suosittelen samaa kaikille tuttavilleni.

Johanna Rauhala
Johanna Rauhala Jää meiltäkin vastaisuudessa kaupan hyllyyn. Olen pettynyt.

Sari Järvinen
Sari Järvinen Oululaisen Jälkiuunileipä on myös koko 100% suomalaista ruista. Sitä olikin nyt aamupalalla tänään.

Veikko Jokitalo
Veikko Jokitalo Ruispalat poistuu myös meidän ruokapöydästä.

Heli Turunen
Heli Turunen Samoin alan tutkimaan vaihtoehtoja Ruispaloille. Tähän asti ollut varmasn 90%sesti meillä ruisleipänä

Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Pakkotulleennuttaminen on käytössä pääsääntöisesti Tanskassa ja Saksassa, joista emme juurikaan hanki jauhoja. Myös Suomessa glyfosaattia saa käyttää kasvukauden aikana rikkakasvin torjuntaan ja siten suomalainen viljakaan ei välttämättä ole 100 % glyfNäytä lisää

Sari Järvinen
Sari Järvinen Tiedossa on, että Suomessa ruiskutetaan gyfosaattia, Mutta koska tuleennuttaminen on kielletty ovat jäämät hyvinkin paljon vähäisempiä kuin pakkotuleennutetussa viljassa. Itse suosin kotimaista luomua sekä ostossa, että viljelyssä, koska silloin voin olla varma, ettei glyfosaattia päädy ruokapyötääni.Tuossa jotain kevyttä tietoa glyfosaatista valmiiksi pureskellussa muodossa. Ja siinä kerrotaan myös kansanomaisesti, mitä eroa on gyfosaattijäämissä paakotuleennetussa viljassa vs normi kuivaajassa käytetty. http://yle.fi/…/10/01/torjunta-aineesta-tullut-syopariski

Tapio Torikka
Tapio Torikka Voi luoja mitä soopaa! Vaasan leipomot tietävät tasantarkkaan, ettei täällä suvaita kasvustoruiskutuksia muutakun tilan omaan käyttöön menevään viljaan, pitkin hampain niihinkään eli ihan turha väittää ettei me kotimaiset tuottajat olla yhtään sen parempia kun muutkaan! Ja pääsääntöisesti on myös sellainen sana mikä soittaa kelloja, eikö yksikin poikkeus ole liikaa myös rukiin osalta?? Tuntuu ihan turhalta selittää asioita, kun raha ratkaisee…

Tuomo Liukkonen
Tuomo Liukkonen Vaasan Ruispalat, avatkaapa vähän. Mistä tiedätte mitkä erät sisältävät glyfosaattia? Suomessa ei testata glyfosaattia kuin pistokokein. Onko ulkomailla tuoduissa erissä viljapassin vastinetta, jossa kysytään glyfosaatin käytöstä?
Hyvä että myönnätte että kun kasvustoon ruiskutaan esim. Rounduppia, jäämät voi mitata viljasta. Lainsäädännössä hyväksyttävä määrä on niin korkea, että vaikka Roundupin ruiskuttaisi suoraan viljakuormaan raja-arvo ei ylittyisi.

Jouni Tuomaala
Jouni Tuomaala suunnittelevat glyfon käytön kieltämistä kokonaan vaarallisena aineena, jännä että jotku hyväksyvät kuitenkin sen lisäämisen viljaan ennen puintia, ja tekevät siitä vielä leipää

Tapio Torikka
Tapio Torikka https://en.wikipedia.org/wiki/Elvira,_Mistress_of_the_Dark ja ettei vaan olis Evira kuitenkin mikä valvoo?? Osoittaa tietämystä. unsurehymiö

Tykkää · Vastaa · 1 · 4 t
Kim Ribacka

Kirjoita vastaus…
 
Jussi Terho
Jussi Terho Ruis taitaa olla pyhä asia,, milloin viimeksi söit riisiä ??? 555+++

Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Niinhän se on. Riisikin menee hyvin vaikka karjalanpiirakoiden muodossa. smilehymiö

Tapio Torikka
Tapio Torikka Riisiä nyt aikavähän sattuu Suomessa kasvamaan, toisin kun ruista! Tosin ohra ja kaura ovat hyviä riisin korvikkeita, kannattaa testata joskus – voit yllättyä ja samalla tukea meitä kotimaisia tuottajia toisin kun Vaasan leipomo!

Jussi Terho
Jussi Terho Tapio Torikka Totta,, olen tehhyt ohra piirakoit,, toimii,, kommenttini oli läppä,, 555+++ Suomalaiset tuottajat kunniaan,, !!!

Sari Järvinen
Sari Järvinen Vaasan Ruispalat tuntuu pistävän meitä suomalaisen ruuan haluajia halvalla. Vai miten tuo riisikommentti tulee käsittää? Outo asenne,kun kuitenkin itsekin yrittää liputtaa siniristilipulla. Mut kiitos tästä, varmaan muutkin vetävät omat johtopäätöksensä. Ja kyllä, voin harkita uudelleen ruispaloja raaka-aineen ollessa kotimaista.

Sari Järvinen
Sari Järvinen En muista koska olen viimeksi ostanut riisiä. Ei oikein innosta syödä kiinalaista elintarviketta.

Sari Kulpakko
Sari Kulpakko Ohrahan se oli alunperinkin piirakoissa täytteenä. Ja peruna.

Kim Ribacka
Kirjoita vastaus…
Sini Pylväläinen
Sini Pylväläinen Haluaisin tietää mitä teidän mielestä on vehnägluteeni? Kun minun mielestäni se on nimenomaan LISÄTTY aine taikinaan, joka joo varmasti kuohkeuttaa leivän rakennetta. Mutta miten se teidän mielestä ei ole lisäaine?

Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Kiitos kysymyksestä, Sini! Elintarvikkeiden ainesosat jaotellaan EU-lainsäädännössä valmistusaineisiin ja elintarvikeparanteisiin kuten lisäaineisiin, aromeihin tai entsyymeihin. Lainsäädännössä vehnägluteeni on määritelty elintarvikkeen valmistusaineeksi, eikä lisäaineeksi.

Saat tiedot elintarvikkeeseen käytetyistä lisäaineista elintarvikkeen pakkausmerkinnöistä. Valmistus- ja lisäaineet on mainittu ainesosaluettelossa painon mukaan alenevassa järjestyksessä. Lisäaineet ilmoitetaan käyttötarkoitusta osoittavan ryhmänimen lisäksi lisäaineen nimellä tai numerotunnuksella, E-koodilla.

Venla Häyrinen
Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Totta! Ehkä tavuviiva putosi leivänkoristelun tuoksinassa.

Jussi Terho
Jussi Terho Missä maassa nää ruispalat on tehty ???

Jari Kattelus
Jari Kattelus Taitaa taikina tulla Virosta, paistetaan vaan Suomessa.

Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Vaasan Ruispalat on Suomen leivotuin leipä. Leipomot sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Kuusankoskella, Kotkassa, Seinäjoella, Kuopiossa, Kiimingissä ja Vammalassa. Kaikki Ruispalat siis leivotaan Suomessa.

Ville Simola
Ville Simola Ja taikina tulee…?

Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Hei Ville!

Ostamme Ruispaloihin käyttämämme jauhot kotimarkkina-alueemme paikallisilta myllyiltä. VIljan saatavuus, ja siten myös alkuperä riippuu satotilanteesta. Vaikka suosimmekin kotimaista ruista, sen omavaraisuusaste tai leivontaan tarvittava ruislaadun määrä ei aina riitä kattamaan koko tarvetta. Työskentelemme kuitenkin esim. Pro Ruis ry:ssä, jotta kotimaisen rukiin viljelyä ja jalostusta saataisiin lisättyä.

Ruispalojen taikina valmistetaan näistä raaka-aineista leipomoissamme, jotka on lueteltu yllä.

Johanna Rauhala
Johanna Rauhala katsokaapa vastaus raaka-aineiden alkuperään ylempänä. Meiltä jää vastaisuudessa nämä kaupan hyllyyn ?

Jani Kivilahti
Jani Kivilahti Mitä??! Mainostatte Glyfosaattiruiskutuksia-Ruispaloja lisäaineettomina?! Joo no en osta, enää, hyi stana!

Tiia Niskanen
Tiia Niskanen Kaupan hyllyyn jää minullakin. ?

Kim Ribacka

Kirjoita vastaus…
 
Jarmo Laakso
Jarmo Laakso Onkos ”Lisäaineeton ” merkki standartisoitu ?

Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Kiitos kysymyksestä, Jarmo! Tämä merkki on tehty Vaasanilla ja siten ainoastaan meillä käytössä. Halusimme tehdä merkin, jotta kuluttaja erottaa helposti meidän lisäaineettomat leipämme. Tietääksemme vastaavaa virallista logoa ei ole Suomessa olemassa.

Karo Rautiainen
Vaasan Ruispalat
Vaasan Ruispalat Merkittävä ero siinä, miten sanan kirjoittaa! Ruispalojen kohdalla kirjoitusasu on kuitenkin ehdottomasti Lisäaineeton!

Ann-mari Kotilainen
Ann-mari Kotilainen Kyllä tiedän, katson tarkkaan mitä ostan

Olli Rientonen
Joonas Potkonen
Joonas Potkonen Kotomaista puhdasta GLYFOMYRKKY -vapaata ruista olisi myös täällä saatavissa syksyksi 2018 jos vain on tahtoa! Tuottajahinta sille tasolle jolle se kuuluu ei vaikuttaisi leivän hintaan kuin nimeksi mutta ne myrkyt jäisi pois tai ainakin epävarmuus jäämistä ja koko raha jäisi pyörimään suomeen! Pallo on Teillä!

Tuomo Liukkonen
Tuomo Liukkonen Voisitteko laittaa tänne kyselyn, haluavatko suomalaiset ostaa Monsanton rounduppia sisältävää leipää (pitoisuus viljassa 1-6 mg/kg kun glyfosaatti ruiskutettu viljaan vähän ennen puintia) vai suomalaisen lainsäädännön mukaisesta viljasta leivottua viljaa, jota ei ole käsitelty glyfosaatila ennen puintia.

Anu Saranki
Anu Saranki Onhan se outoa että Suomeen saadaan vapaasti tuoda raaka-aineita jotka on tuotettu vastoin kotimaiselle tuotannolle asetettuja määräyksiä.Toivotaan että Suomi säilyttää tiukan, puhtaan linjan.Meiltä jää Vaasan Ruispalat kaupan hyllylle.

Marika Blom
Marika Blom Täälläkin vaihtuu tämän tiedon myötä suosikkileipä Fazerin Ruispuikuloihin, joissa vilja on 100% suomalaista.

4 vastausta · 56 min
Juhani Laihia
Juhani Laihia sen verran kiemurtelee tuo keskustelu, että pieni tiivistys: Suomessa glyfosaatin käyttö leipäviljakasvustoon on kielltty. Jos sitä käytetään, sitä käytetään silloin kun pellolla ei ole kasvustoa. Säännöt sallivat rehuviljan pakkotuleennuttamisen, mutta monet osatajat ovat sen itse kieltäneet. Tämä antaa ulkolaisele viljalle hintakilpailuedun sen takia, että pakkotuleennuttaminen säästää kuivauskuluja. Reilua? Samat markkinat, samat säännöt.

Ilkka Marttinen
Ilkka Marttinen Onhan se toisaalta hyvä kyllästää elimistönsä glyfosaateilla tuleennutetulla viljalla niin ei sitten lykkää koiranputkee kun aika jättää…?

Sari Järvinen
Sari Järvinen Vieläkään ei ole tullut selvään kysymykseen rehellistä vastausta. Näin pitkä ketju ja Vaasan somevastaava on saanut poljettua itsensä aika syvälle suohon. Minulle on tullut hyvin vastenmielinen olo koko Vaasan firmaa kohtaan, kun ei voida rehellisesti ja yksinkertaisesti vastata asiakkaan kysymyksiin. Mietityttää, että mitä muita asioita halutaan pimittää asiakkaalta. Rehellisyys on se mitä asiakas odottaa, kun laittaa kysymyksen raaka-aineen alkuperästä. Vaasan leipomon kannattaisi vähän panostaa nykyaikaseen someviestintään, asiakkaan sumutus on niin so last season. Kun pitää ottaa ensimmäinen kiertovastaus peliin, niin voi todeta olevansa jo uppoamisen partaalla ja tässä nähtiin mestariesimerkki omasta upotuksesta.

Heli Loukomies
Heli Loukomies Miksette ota sopimusviljelijöitä Suomesta? Jos ostatte hinnalla joka ei aja viljelijää tappiolle, niin varmasti teille viljellään. oliko kotimaisuus kuinka korkealla firmanne arvoasteikolla?

Mirka Puhakka
Mirka Puhakka En missään tilanteessa halua syödä glyfosaatilla pakkotuleennutettua viljaa, edes leipänä. Olen hyvin pettynyt frownhymiö Glyfosaatti on myrkky ja sen käyttö tulee harkita viljelyssäkin tarkasti.

Veli-Tuomas Hakulinen
Veli-Tuomas Hakulinen Saa vaasan tuotteet jäädä kauppaan, kunnes viljat on täysin kotimaisia. Kerron myös kavereille, ettei vaasalle glyfosaatti ole mikään ongelma ja väitetään vielä lisäaineettomiksi

Riikka Heiskanen
Riikka Heiskanen Nyt jää Ruispalapussit kauppaan. Vain kotimaisesta viljasta kotimaassa leivottu kelpaa. Onhan tuota joskus itse tehty, ei vaan tsaho kädet kestää. Joten siksi ostettu. Mutta nyt katsottava tarkemmin ja taustat selvitettävä.

Tykkää · Vastaa · 1 · 2 t
Timo Lajunen
Timo Lajunen Mielenkiintoinen keskustelu! Hyvänmakuista leipäähän tämä on ollut, mutta nyt taidan siirtyä kotimaista ruista sisältävään tuotteeseen.

Jenni Ainassaari
Jenni Ainassaari Kuka ostaa Ruispaloja kun Fazerin Ruispuikulat on 100% kotimaista viljaa???

Maija Karvinen
Maija Karvinen Pitkän aikaa sitten jo jättänyt vaasan tuotteet kauppaan, juurikin sen vuoksi koska vijla ei ole kotimaista!

Antti Arminen
Antti Arminen Mutta mistä tulee ruis josta Vaasan Palansa leipoo? #Traktorimarssi

Antti Koivulahti
Antti Koivulahti Minun ostamani leivän vilja on kotimaista, ja leipomisen pitää työllistää ainoastaan suomalaista työntekijää..!

Seppo Rasi
Seppo Rasi Onhan se Virokin ”kotimarkkina-aluetta”.Aika jännästi ilmaistu.Ja kansallislaulun sävelmäkin on sama

1 vastaus
Jussi Drockila
Jussi Drockila yllätys et on… pitäs olla itsestääselvyys..

Mika Salminen
Mika Salminen Loppu syönti lopullisesti meidän taloudessa, ja infotaan myös tuttuja.

Maija Karvinen
Maija Karvinen Kiitoksia vaan Vaasa vastauksista. Nyt tiedän että entistä varmemmin ostan vain kotimaisista aineksista tehtyä leipää!

Olli Raatikainen
Olli Raatikainen Kylläpä jää ruispalat kauppaan. Vastuutonta mainostaa lisäaineettomana kun euroopassa tosiaan käytetään viljan tuleentumiseen glyfosaattia

Matti Seitsonen
Matti Seitsonen Glyfosaatilla pakkotuleennutettua ulkomaista ruista, NAM….

Sami Toivanen
Sami Toivanen Hyi nyt loppu tuon syöminen, puhasta kotimaista kiitos!

Timo Salonen
Timo Salonen Aivan sama, lisäainekammohölmöilyä

Gennadi Bõstrov
Markus Routi
Markus Routi Reissari on täysin kotimaista

Lauri Siltanen
Timo Ruuskanen
Timo Ruuskanen Täyttä kusetusta

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa