kausidieetit & kuurit

Ihana pienenä tuli vuosikausidieetit ihan luonnostaan. Kuin karhu syötiin luonnosta mahdollisimman paljon marjoja ja talteen pakkaseen. Säilykekurkkua ja –punajuurta syötiin talvella ja enemmän “ranskalaisia” – ja kesän alussa uusia perunoita.

Uskon, että kausiluonteinen dieetti on hyvästä; jos talvella syö enemmän säilykeruokaa niin kesä- ja syyskauden aikana keho puhdistautuu (“detox”). Osittain keho varastoi – sekä hyviä että huonoja asioita. Ja samalla lailla monesti tarvitaan riittävän iso annos jotakin mitä kertyy pikkuhiljaa päivittäisien annoksien myöden. Esim. lääkkeet toimivat myös usein näin. Lyhyesti; me ollaan yksilöitä ja sano että todettu haarukka toimivuuden osalta on vaikka 600 – 1000 mg, niin voi määrittää lääkitystä varten 1000 mg tai 1200 mg kun ei vaan tiedetä mikä on yksilön “tarve”. Näin annetaan riittävän ison pläjäys, että toimii jokaisella.

Näin saattaa toimia myös eri tarkoituksiin tulevat ravintolisäaineet. Esimerkiksi yhtä parsakaaliuutetta mitä tiedän mitä tulee puristetablettimuodossa kuuluu ottaa kaksi kerralla, että se käynnistää toivottua prosessia. Esim. valeriana (Rohtovirmajuuri) uniongelmiin otetaan ainakin viikon verran, että kehoon on kertynyt riittävä määrä siihen tarkoitukseen. Toisaalta nämä kertymät jotka vaikuttavat fysiologian (aineenvaihdunnan) kautta aivojen aaltopituuksiin saattavat aiheuttaa vähemmän toivottuja sivuvaikutuksia. Täten totean, että uunivaikeuksiin paras lääke on hiljeentyminen.

Vastaa