proteiinit, rasvat ja kolesterooli

Kaksi asiaa mitä mielestäni otetaan huonosti esiin mediassa on proteiinit ja rasvat. Rasvat esitetään sekavasti ja jatkuvasti esitetään ristiriitaisuuksia. Ja nyt saa kuvan siitä että ”proteiini on proteiini” – ei suinkaan. Puhumattakaan kolesterolin todellisesta merkityksestä.

Kolesteroli on pelastaja! Ei tappaja!

Käsitellään näitä aiheita vähän;

Me tarvitaan kaikki kolme vältämättöminä: proteiinit, rasvat ja kolesteroli. Mutta yleistäminen johtaa harhaan. Proteiini ja rasva käsitteinä sisältävät kirjon hyviä, huonoja puolia ja riskintekijöitä. Ja on todellakin kyse siitä mitä nautit ja miten. Ok, me tiedetään tämän mutta mitä on nyt lohduttava oikotie?

Miten
minä elään tämän kanssa?

Lyhyesti;

mitä imeytyy?

ja mihin se johtaa?

sika sanoi syökää kanaa;
Ensiksi en suosi possua. Jotenkin possu on ihmeellinen eläin joka möyrii ja syö samasta paikasta missä lajikaveri on just pissinyt. Sekin kertoo jotain että tulehdukset kehossa saattaa laskea aika radikaalisesti jos poistaa sianlihan ruokavaliosta. Lyhyesti; tietty happo tekee pahaa. Nyt haluan toki puolustaa pekonia. Syön hyvin harvoin, mutta minulla on ihan hyvä suhde siihen. Tykkään paistaa rapeaksi voissa 😉

Aa..

Omega on kaiken loppu;
En suosi hirveästi teollistettuja kasvisrasvoja.. sori vaan lobbaajat Suomessa jotka haluaisivat nähdä ryps ja raps jne käytön lisääntyvän. Pellavasiemenöljy otan mielelläni suoraan pullosta (tyhjään vatsaan – siihen voin kausittain tai sanotaanko kuurinomaisesti ottaa D3 tai parsakaaliuutteen nimeltä cognicore) kun moni taas sen sijaan popsii omega-kapseleita. Ja neitsyt oliiviöljy ja kookosrasva (kylmäpuristettu) tulee vedettyä. Sellaista suosin.

kalaöljy ja omegakapselit;

kun suositaan ”syökää kalaa” niin se idea perustuu siihen että syömme villiä ja vapaa kala. Tällä hetkellä pumpataa ”häkkikalaan” vaikka mitä medikamentteja ja antibiootteja ja.. hmm.. sellaista ruokaa mitä kala ei kyllä luonnossa syö. Terveellinen kalaa syntyy siitä mitä se syö, missä elää ja miten elää – juuri niinkuin mekin. Tästä syntyy joko hyvä kalaöljy tai.. tehoton.. tai jopa haitallisia omegoita.

 

What few people today realize is that their bodies actually require both saturated fat and cholesterol for proper metabolism, brain health, hormone balance and cellular homeostasis. Without these two important nutritional components, a cascade of health problems can ensue, including debilitating brain conditions like Alzheimer’s and Parkinson’s. This is especially true for people who take toxic statin drugs to artificially lower their cholesterol levels. Learn more..