Tervetuloa!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Jätä kommentti

Boris – maitohappobakteerijuoma

 

Airi Rekilän kehittämä Boris maitohappobakteerijuoma on Suomen ensimmäisiä nestemäisiä ja pastöroimattomia maitohappobakteerijuomia.

 

Vuosikymmenien ajan kulkenut juoma on maitohappobakteeripioneeri ja ravintokouluttaja Airin silmäterä. Nyt juoma on Lue loppuun

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Avainsanoina | Jätä kommentti

elinvoima – Jing

Jing (精 pinyin: jīng; Wade-Giles: ching1) on kiinalainen käsite, joka on käännetty suomeksi sanalla ”esenssi”. Se on yksi kiinalaisen lääketieteen kolmesta jalokivestä (三寶 sān bǎo), qi, jing ja shen. Jing on elämänesanssi, joka on olemukseltaan nestemäistä energiaa. Sitä on erityisen paljon siemennesteessä, munasoluissa ja syljessä. Jing on hidas, kostea elämän ylläpitäjä. Se on yin verrattuna qin yangiin. Jingiä on kolmea tyyppiä: perittyä, omaksuttua ja munuaisjingiä. Lue loppuun

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Jätä kommentti

cistus incanus – suoja: punkkien levittämät borrelioosi

punkkiCistus incanus,
kreetankistus,
rockrose

– villiyrtti, jolla on soluja suojaavia ominaisuuksia

Cistus incanus kasvaa Kreetan vuorilla, missä sitä on vuosituhansia osattu käyttää teenä tai ulkoisesti käytettävänä uutteena. Siinä on enemmän polyfenoleja ja muita antioksidantteja, mm. astaksantiinia, kuin missään muussa tunnetussa kasvissa. Polyfenoleiden on tutkimuksissa todettu suojaavan soluja niin bakteerien kuin virustenkin hyökkäyksiltä. Jopa HI- tai EBO-viruksilta voidaan suojautua.

Suomen oloissa mielenkiintoinen ja tärkeä suojautumiskohde on punkkien levittämät borrelioosi (bakteeri, tai oikeammin spirokeetta) ja TBE, puutiaisaivokuume (virus). Jälkimmäiseltä voi suojautua rokotteella, mutta rokote ei tehoa borrelioosiin. Siihen sairastunut hoidetaan rajulla antibioottikuurilla, joka voi kestää jopa 3 viikkoa, ja silti saattaa käydä niin, että borrelia-spirokeetta jää piileksimään kehoon, esim. niveliin. Borrelioosi ei aiheuta immuniteettia, joten siihen voi sairastua uudelleenkin, ja toisella kerralla tauti voi ilmetä paljon pahempana kuin ensimmäisellä kerralla.

Cistus incanus –teetä tai kapseleita käytetään ennaltaehkäisevästi esim. torjumaan hengitystieinfektioita, ja niillä on todettu sellainenkin vaikutus, että punkit eivät tartu kiinni (tehoaa myös eläimillä).

Alla muutama linkki tutkimustuloksiin ja kiinnostaviin artikkeleihin koskien cistus incanusta:

Cistus incanus (CYSTUS052) for treating patients with infection of the upper respiratory tract. A prospective, randomised, placebo-controlled clini… – PubMed – NCBI

Cistus incanus Cretan Cistus – Cistrose Αλαδανιά Αγκίσαρος | Botano

http://www.nature.com/articles/srep20394

artikkelin kirjoittaja: Tuire Eastwood

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Avainsanoina , , | Jätä kommentti

Amerikkalaisten on pakko säilyttää munat jääkaapissa – tässä syy

Monihan tietää että liikaa desifinointia ja antibakteeritouhua itseasiassa tappaa hyvä mikroobit ja bakteerit ja se vasta voi saada aikaa toivotulle vastakohdan. Tässä hyvä esimerkki:

Suomalaiset kananmunat säilyvät hyvin huoneenlämmössä koska kananmunan pinnalla oleva luontainen pinnoite suojaa munaa. Mutta..

Tiesitkö, miksi Yhdysvalloissa kananmunia on säilytettävä jääkaapissa, kun Euroopassa munat säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä?

Yhdysvalloissa viranomaisvaatimusten mukaan kananmunat tulee pestä ja puhdistaa tietyllä, tarkasti määritellyllä tavalla. Syy näihin vaatimuksiin on ruokamyrkytysten ja salmonellatartuntojen ehkäiseminen. Euroopassa vastaavat tavoitteet pyritään täyttämään rokottamalla kanoja.

Amerikkalaisissa ruokakaupoissa myytävät kananmunat käsitellään erityisen tarkkaan puhdistusaineilla, jotta ne olisivat mahdollisimman turvallisia käyttää. Puhdistavien aineiden käytön ansiosta bakteerit kananmunien pinnalla kuolevat, mutta asialla on myös kääntöpuolensa: kananmunien kuorta suojaava pinnoite huuhtoutuu pois.

Pinnoitteen puuttumisen vuoksi amerikkalaisten on säilytettävä kananmunat aina jääkaapissa. Terveysviranomaisten mukaan riski sairastua pilaantuneen kananmunan syömisen vuoksi kasvaa Yhdysvalloissa jo sen jälkeen, kun kananmuna on ollut kaksi tuntia huoneenlämmössä.

Lähde: techinsider.io
Teksti täältä:

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Jätä kommentti

ovatko solut jotenkin kuulolla? mitä sanot siihen?

refurbish cell in 20 min Sinulla ei ole ”vanhoja soluja” – mutta sinulla saattaa olla vanhentuneita uskomuksia soluistasi. Uudista asenteesi, uskomuksesi koska solut ja kehosi kyllä kuuntelee sinua. Ei ole kyse ihmeellisyyksistä mutta ihmeitä voi saada aikaan näyttävästi! Kaikki tuntee placebon vaikutuksia ja yhä tunnetummaksi tulee nocebo. Eli jos ei usko, niin ei toimi! Tai jos uskoo, että ikää tulee ja solut hapertuu niin se myös kiihdyttää sitä kehitystä. Älä pidä solujasi tyhminä. Tai jos pidät.. niin.. he saattavat uskoa sinua ja ..palveleeko se sinua? Eli

asenne ratkaisee tässäkin asiassa.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Yleisellä antibiootilla hurjat sivuvaikutukset – useita kuolemantapauksia: ”Näistä ei saa puhua Suomessa”

Suomi on yhteiskunta, jossa lääkehaitoista puhuminen on tabu.
– Alli Puirava

Fimea on saanut vuosien mittaan noin 600 ilmoitusta yleisessä käytössä olevien fluorokinoloni-antibioottien vakavista sivuvaikutuksista. Suuri osa kaikista lääkehaitoista jää Suomessa piiloon.

Lue YLE Terveys artikkeli [ täältä ]

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Avainsanoina , | Jätä kommentti

katseluvinkki: Heikki Saxén Akuutissa

Biokemiaa ja -etiikka.

Läpinäkyvyys, tulevaisuusnäkymät, eettisyys, omatoimisuus ja vastuu. Mitä odottaa. Mitä hyväksyä. Ihan hyviä ajatuksia herättävä sanavuoro.

http://areena.yle.fi/1-3142125

Bioetiikan tieteenala käsittelee lääke-, terveys- ja
biotieteiden parista nousevia eettisiä, moraalisia ja
yhteiskunnallisia kysymyksiä. Bioetiikka eroaajossakin
määrin perinteikkäästä lääketieteen etiikasta,
vaikka termejä käytetäänkin usein harhaanjohtavasti
synonyymisesti. Tieteenalalla on erityisesti
kaksi erottavaa ja leimallista erityispiirrettä. Ensimmäinen
on bioetiikan vahva kytkös ajankohtaiseen
tieteelliseen tilanteeseen. Tämä tarkoittaa pyrkimystä
kokonaisvaltaisempaan ja enemmän käytäntöön
mukautuvaan eettiseen ajatteluun.

Heikki Saxén twitterissä [ linkki ]

Tieteessä tapahtuu [ Lue lisää .pdf dokumentista ]

image.fi artikkeli [ linkki ]

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Asiaa typpioksidista, joka tukee verenkiertoa ja kardiovaskulaarisia toimintoja.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ikääntyminen ja huono ruokavalio voivat heikentää typpioksidia tuottavien aineenvaihduntajärjestelmien tehoa. Terve typpioksiditaso on tärkeä verisuonten asianmukaisen laajenemisen, verenpaineen sekä lihasten, sydämen ja keskushermoston toiminnan kannalta.

Keho muuntaa aminohappo l-arginiinin typpioksidiksi, joka tukee verenkiertoa ja kardiovaskulaarisia toimintoja.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että l-arginiinilla ei ole merkittävää vaikutusta myeloperoksidaasiin, joka on typpioksidin tuotantoa estävä entsyymi. L-arginiinilla ei myöskään ole merkittävää vaikutusta LDL-kolesterolin hapettumisen ehkäisyssä. Alustavissa tutkimuksissa havaittiin hiljattain, että l-arginiiniyhdistelmävalmisteiden ainesosien yhdistelmä sen sijaan laskee myeloperoksidaasitasoa ja auttaa vähentämään LDL-kolesterolin hapettumista.

Nämä löydökset puhuvat l-arginiiniyhdistelmävalmisteiden käytön puolesta sydämen terveyden optimoinnissa.

verisuonikuva

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Avainsanoina , , , , , | Jätä kommentti

sweet kills – keinotekoiset makeiset verottaa

EU vastustaa kansanterveyden edistämistä. EU määrää mitä terveysväittämiä saa tehdä kun tulee luonnon antimiin vaikka olisi mitä näyttöä. EU kielsi Suomen ”karkkiveroa” ja nyt päätettiin että sama verotulo revitään sitten bensan ja dieseliveron kautta.

Makeiset maksaa yhteiskunnalle paljon – suoranaisesti. Tähän lisämenoerään ei silti saa ottaa veron.

EU on kummallinen valta. Toisaalta tiedämme tasan tarkkaan mikä taho rahoittaa päätökse tällä erää.

[ Lähde ]

 

Tallennettu kategorioihin Kim, Yleinen | Avainsanoina , , | Jätä kommentti

B12 – valitse oikein!

wikipedia logo

[ Lähde WIKIPEDIA ]
B12-vitamiini
(kobalamiini) on tärkeä nopeasti uusiutuvien solujen, kuten veren valko- ja punasolujen muodostuksessa sekä hermosolujen toiminnassa. Molekyylitasolla sitä tarvitaan homokysteiinin metylaatiossa metioniiniksi sekä haaraketjuisten aminohappojen kataboliassa. Puutos aiheuttaa muun muassa megaloblastisiin anemioihin kuuluvaa pernisiöösiä anemiaa. Puutoksen eräs alkuoire voi olla kihelmöinti ja tunnottomuus ääreishermostossa, kuten sormenpäissä. Hermoston oireet voivat ilmetä myös lihasheikkoutena tai muistin häiriöinä. Harvinaisempia oireita ovat kielitulehdus, hedelmättömyys, verisuonitukokset ja ihon pigmentin lisääntyminen.[1] Pidempiaikainen B12-vitamiinin puutos johtaa peruuttamattomiin vaurioihin elimistössä. Kaikki B-vitamiinit ovat entsyymien tarvitsemien koentsyymien esiasteita.

Kobalamiinin kemiallinen rakenne on vitamiineista monimutkaisin. Se on koboltin ja korriinijohdannaisen, kobolttia kelatoivan aineen kompleksi, jossa koboltti on katalyyttinen keskus.

B12-vitamiini esiintyy ravintolisissä yleensä syanokobalamiinin muodossa johtuen yhdisteen pysyvyydestä. Syanidi on peräisin ravintolisän valmistuksessa tehdystä aktiivihiilipuhdistuksesta. Yhdiste metabolisoituu kehossa jättäen jälkeensä pienen määrän syanidia.

cyanide-danger

Syanidit ovat myrkyllisiä ihmiselle. 300 mg/m3 syaanivetyä ilmassa tappaa ihmisen kymmenessä minuutissa. 3 500 ppm (noin 3 200 mg/m3) tappaa minuutissa. Yhdysvalloissa käytetyissä kaasukammioissa pitoisuus oli noin 7 500 ppm[6].

Syanidit ovat myrkyllisiä eläinsoluille. Niiden myrkyllisyys perustuu solujen mitokondrioiden matriiseissa membraanin pinnalla olevien protonipumppujen inhiboimiseen, jolloin solujen energiametaboliaa ylläpitävä oksidatiivinen fosforylaatio estyy. Soluhengityksen estyttyä solu ei saa happea ja kuolee. Soluhengitys perustuu mitokondrioiden sytokromi-c-oksidaasi-entsyymiin: sytokromi c:n hemiosan rauta-atomin hapetustila voi muuttua Fe2+ \leftrightarrow Fe3+. Syanidi-ioni sitoutuu tiukasti kolmiarvoiseen hemirautaan (3CN + Fe3+\rightarrow Fe(CN)3) estäen näin sytokromia palautumasta pelkistyneeseen Fe2+ muotoon. Soluhengitys pysähtyy, mikä puolestaan johtaa solun aerobisen ATP-tuotannon loppumiseen. Syanidi on myrkyllistä kilpirauhaselle ja aiheuttaa struumaa. Vakavampi seuraus on pysyvä ataksinen neuropatia, jossa hermovaurio aiheuttaa koordinaatio- ja kävelyvaikeuksia.

Syanokobalamiini vs. metylokobalamiini

Syanokobalamiinia on joissakin valmisteissa myös korvattu metyylikobalamiinilla (metylokobalamiinilla) ja adenosyylikobalamiinilla (dibentsoidi).

Mehän olemme l-arginiiniyhdistelmävalmisteiden puolestapuhujia. Olemme huomanneet että ainut l-arginiiniyhdistelmävalmiste missä on tällainen meille hyvä B12-vitamiini, metyylikobalamiini, on Pulse-8. Muissa l-arginiiniyhdistelmävalmisteissa on yleensä syanidia tuottavaa syanokobalamiini B12-vitamiinina miltä tuntuu järjettömältä.

Sitten kun puhutaan kaupan multivitamiinivalmisteista niin on yleensä useita ”vitamiineja” mitkä olisivat kielletyllä listalla jos ei saisi laittaa ravintolisäaineisiin haitallisia aineita. Tällä hetkellä saa ja tämä tarkoittaa, että käyttäjät pitää itse olla valveutuneita. Ja tässä asiassa me tehdään pro bono työtä. Meille ei makseta tämän blogin ylläpitämisestä ja näiden artikkeleiden kirjoittamisesta.

Miettikää sitä! = )

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti