Tiesitkö, että 68 % Vaasan leivistä leivotaan ilman yhden yhtä lisäainetta? Nämä tuotteet tunnistat helposti vihreästä Lisäaineeton-merkistä.
Raaka-aineiden saatavuus ja laatu määrittävät mistä raaka-aineet voidaan hankkia – ensisijaisesti käytämme kotimaisia raaka-aineita ja kotimaista viljaa. Kaikki vaalea vilja on kotimaista. Rukiin osalta Suomi ei ole omavarainen, ja hankimme leivontaamme soveltuvaa, korkealaatuista ruista myös muualta Euroopasta. Työskentelemme aktiivisesti kotimaisen rukiin puolesta ProRuis ry:ssä, jonka tavoitteena on lisätä rukiin viljelyä ja jalostusta sekä rukiin käyttöä kotimaisissa leipomoissa.
Jos minä suosin jotain niin silloin ostan sitä – huolimatta siitä että toistakin tuotetta on saatavilla. Te suositte glyfosaattivapaata viljaa ja ostatte glyfosaattiviljaa kun sitä on saatavilla?
Jos minä päätän olla suosimatta Vaasan leipiä, niin minä en osta niitä – vaikka hinta olisi kuinka halpa.
Glyfosaattikielto on kielletty lainsäädännössä, mutta se on myös arvovalinta. Tässä teillä olisi mahdollisuus erottua ulkomaalaisista myllytuotteista.
Hyvä että myönnätte että kun kasvustoon ruiskutaan esim. Rounduppia, jäämät voi mitata viljasta. Lainsäädännössä hyväksyttävä määrä on niin korkea, että vaikka Roundupin ruiskuttaisi suoraan viljakuormaan raja-arvo ei ylittyisi.
Saat tiedot elintarvikkeeseen käytetyistä lisäaineista elintarvikkeen pakkausmerkinnöistä. Valmistus- ja lisäaineet on mainittu ainesosaluettelossa painon mukaan alenevassa järjestyksessä. Lisäaineet ilmoitetaan käyttötarkoitusta osoittavan ryhmänimen lisäksi lisäaineen nimellä tai numerotunnuksella, E-koodilla.
Ostamme Ruispaloihin käyttämämme jauhot kotimarkkina-alueemme paikallisilta myllyiltä. VIljan saatavuus, ja siten myös alkuperä riippuu satotilanteesta. Vaikka suosimmekin kotimaista ruista, sen omavaraisuusaste tai leivontaan tarvittava ruislaadun määrä ei aina riitä kattamaan koko tarvetta. Työskentelemme kuitenkin esim. Pro Ruis ry:ssä, jotta kotimaisen rukiin viljelyä ja jalostusta saataisiin lisättyä.
Ruispalojen taikina valmistetaan näistä raaka-aineista leipomoissamme, jotka on lueteltu yllä.