Airi Rekilän kehittämä Boris maitohappobakteerijuoma on Suomen ensimmäisiä nestemäisiä ja pastöroimattomia maitohappobakteerijuomia.
Vuosikymmenien ajan kulkenut juoma on maitohappobakteeripioneeri ja ravintokouluttaja Airin silmäterä. Nyt juoma on siirtynyt Airin tyttären miehen firman Mahla Forestin alaiseksi.
Vuosikymmeniä markkinoilla ollut Boris-maitohappobakteerijuoman tarina juontaa jo -80 luvulle kun Airi veti SPR:n paastokursseja. Hän oli äimistynyt kuinka kaikki terveysmehut ovat pastöroituja ja halusikin kehittää pastöroimattoman elävän entsyymieliksiirisen terveysjuoman ihmisille paastokursseilleen, jotka vuosien saatossa muuttuivat puhdistuskursseiksi, sittemmin hyvinvointiviikoiksi. Kotinsa autotallissa alkoi juoman valmistus ja eri variaatioiden kokeilu kuinka luoda juureksista, marjoista ja villikasviksista sellainen sopiva yhtälö, jotka tuottavat maitohappobakteereja, nestemäistä happea ja ylläpitävät terveyttä suolistosta käsin. Pitkä kehitystyö tuotti tulosta ja syntyi Boris-juoma, joka on Airin opetusten lippulaiva. Tuo juoma kuvastaa parhaimmillaan sitä mitä luonnonmukaisuus ja terveys on suolistosta käsin keholle. Juoma aloitti tiensä kohti kuluttajia ja seisoo tänä päivänä omilla vahvoilla jaloillaan.
Boris Maitohappobakteerijuoma sisältää eläviä maitohappobakteereja:
• probiootteja
• prebiootteja
• entsyymejä
• flavonoideja
Suolisto on meidän juuret: Jos siellä vallitsee tasapaino bakteerien kesken, tunnemme voivamme hyvin.
Maitohappobakteerit ovat ravitsemuksen keskeinen lähtökohta. Niiden aineenvaihdunta tuottaa happea ja ne suojaavat elimistöä tauteja aiheuttavilta bakteereilta. Probiootit estävät taudinaiheuttajien kiinnittymisen suolistoon ja prebiootit tukevat niitä tässä tehtävässä. Boriksen pH on 3,2 joten se on hapanta mikä on hyvin tärkeää, jotta sen hyvät bakteerit selviävät mahalaukun läpi ilman että vatsahapot, ruuansulatusentsyymit tai sappihapot tuhoavat niitä niiden matkalla kohti suolistoa. Yhdessä flavonoidien ja entsyymien kanssa maitohappobakteerit alkavat elvyttää suoliston bakteerikantaa. Boriksen luontaisesti kasvaneet maitohappobakteerit ovat suoliston omia, luonnollisia bakteereita, joiden teho perustuu niiden kykyyn tarttua suolen limakalvolle, alkaen muodostamaan siellä happea. Terveessä aikuisessa niitä on noin 1,8 kiloa.
Hyvät bakteerit auttavat kehoa selviytymään
Nämä hyvät bakteerit ovat tärkeitä ruuansulatuksessa, ravinnon imeytymisessä ja erityisesti suolen limakalvon toiminnassa, joka on kehomme tärkein immuunijärjestelmän elin. Suoliston limakalvon kunnolla on suuri merkitys kroonisten tautien ehkäisyssä ja koko kehomme hyvinvoinnissa. Jos bakteerien tasapaino järkkyy, voi seurauksena olla monenlaisia vatsavaivoja, kipuja, pahoinvointia, ummetusta, väsymystä tai ripulia. Boriksen maitohappobakteerit suojaavat meitä tauteja aiheuttavilta ”pahoilta” bakteereilta.
Elävät entsyymit
Pastörointi tuhoaa entsyymit ja tuotteesta tulee ”kuollut”. Elimistö alkaa reagoida torjuvasti tällaiseen. Kuolleita tuotteita käytettäessä suolisto käynnistää tulehduksen torjuntatilan, jolloin se tuottaa mm. kaasua ja ilmaa, aiheuttaen terveyshaittoja, emmekä voi hyvin. Entsyymit elävöittävät elimistöämme ja helpottavat elimistömme toimintaa. Maitohappobakteerien istutus elimistöön elävillä entsyymeillä olisi siis elintärkeää.
Luontaista ja tutkittua voimaa
Boris juoma on valmistettu suomalaisessa yöttömän yön ympäristössä kasvaneista juureksista ja marjoista hapattamalla. Tuloksena täysin sokeroimaton sekä lisäaineeton juoma, jossa on n. n. 30 000 000 elävää ja kiinnittynyttä maitohappobakteeria yhdessä grammassa, pH ollessa 3,2 (savolab, tutkimusnumerot: 20116169-6169-4)
Jälleenmyyjät, esim. Life-ketjut, löytyvät täältä:
www.mahlaforest.com/jalleenmyyjat/