B12-vitamiinin vajaus voi nopeasti, jo noin vuodessa johtaa pysyvään muistihäiriöön

Aivot-B12Kim:

On hyvä tunnistaa eri B ”vitamiinien” synteettinen korvike mitä otamme multavitamiinivalmisteiden muodossa tai ihan ”b-vitskuvalmisteena” saattavat olla hyvinkin haitallisia meille jos arjessa käytössä. Esim. yksi yleisesti käytetty muodostaa ihan syaniidia kehossamme. Mainostamme, että kukaan ei ole tilastollisesti ”faktana” kuollut mihinkään ravintolisään. En tiedä onko tämä totta vai tarua koska tuoteryhmään kuuluu maailmanlaajuisesti aika radikaaliset boosterit ja tunnen itse nuori miehiä jotka muhkean lihasmassan ja nollla rasvaprosentin tavoittelussa on romuttanut sisäelimiä. Tunnen myös henk koht naisia jotka kärsivät bikinifitness villityksen ja kisojen seurauksista. Hengissä ovat mutta tasapainottamiseen saattaa välillä mennä hyvinkin paljon aikaa..

Ja tämän lisäksi on hyvä tiedostaa mitä ”tuhoaa” kehomme tarvitsevia B vitamiineja ja itse pidän tässä maito ja kerma erittäin tuhoisina – varsinkin teollistetut maitotuototuotteet. Kannattaa seurata elinvoima.fi blogia ja tilata uutiskirjettä aiheen tiimoilta.

B12 hoitomuotona:

Amerikkalainen kroonisen väsymysoireyhtymän ja fibromyalgian (pehmytkudoskipuilu) hoitoihin perehtynyt lääkäri Jakob Teitelbaum suosittelee injektioita jopa 1–5 kertaa viikossa. 15 pistoksen sarjaa hän suosittelee myös potilaille, joilla seerumin B12-vitamiinipitoisuudet ovat joko melko matalalla tai keskiarvon seudussa ns. normaalialueella. Teitelbaum on hoitanut perinteisillä lääkkeillä ja ravintolisillä tuhansia kroonisesta väsymysoireyhtymästä kärsiviä potilaita hyvin tuloksin. Vain 15 % hoidetuista ei kokenut saaneensa selvää apua. Perinteisestä hoidosta vain harvat saavat selvän avun. Hän on julkaissut työryhmänsä kanssa satunnaistetun kaksoissokkokokeen hoitomenetelmän tuloksista. Kun ensimmäisillä pistoksilla on välitön positiivinen vaikutus potilaan oireisiin, potilaan vointi paranee noin 10 viikossa. Kun potilaan oireet ovat lieviä tai kohtalaisia, voidaan tyytyä lyhyempään pistosohjelmaan, esimerkiksi 6–12 pistoksen sarjaan. Jos lääkityskatkon aikana alkaa tulla tyypillisiä oireita, kuten väsymystä, B12-pistoslääkitystä voidaan jatkaa antamalla pistoksia yksilöllisesti valituin välein, yleensä aina kun edellisen pistoksen vaikutus alkaa hiipua.

B12-vitamiinipistosten lääkkeelliset vaikutukset voivat johtua siitä, että B12-vitamiini on tärkeä hermovaurioiden korjauksessa. Suoliston sairauksissa, kuten hiivataudissa, B12-vitamiinin imeytyminen on heikentynyt. B12-vitamiini on tärkeä mm. elimistön myrkynpoistojärjestelmissä.

Huom! B12-vitamiinin vajaus voi nopeasti, jo noin vuodessa johtaa pysyvään muistihäiriöön. Ravitsemustieteessä on korostettu, että B12-vitamiinin puutos tulee diagnostisoida ja hoitaa välittömästi, sillä oireiden korjaantuminen riippuu puutostilojen kestosta. Jos oireita on ollut vain muutaman viikon tai kuukauden, potilas voi parantua nopeasti oireettomaksi.

Tämä on erittäin vakava asia! Ja olen huomannut tuttavapiirissä ”oireita” jotka ovat tietyllä tavalla epänormaalia jos tarkastaa ikää ja meidän lähihistoriaa. Itse olen todennäköisesti tämän asian uhri ja jo ala-asteikäisenä tämän johdosta aiheutin pysyvät muistihäiriöt. Viime 20 vuotta olen yrittänyt löytää ratkaisua tähän ongelmaan ja vielä en ole keksinyt mitä uudelleen aktivoida muisti jos seuraus johtuu tästä. Nyt en voi muuta kuin levittää pyyteettömästi tietoa B12 vitamiinipuutostilan seurauksista ennaltaehkäisevästi muille ja toivottaa että vanhemmat huolehtivat jatkossa lastensa hyvinoinnista. Ja oppivat ymmärtämään mitkä lähteet sisältävät turvallisia ja luonnonmukaisia B12 vitamiineja. Seuratkaa siis elinvoima.fi blogia niin kirjoitan tästä tarkemmin lähitulevaisuudessa.

Kategoria(t): Kim, Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa